dimitris2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Με λίγες μόνο ώρες καθυστέρηση κυκλοφόρησε ο Firefox 11, που αποτελεί την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του δημοφιλούς browser ανοιχτού κώδικα. Οι χρήστες του θα παρατηρήσουν ορισμένες νέες λειτουργίες από τις οποίες ξεχωρίζει η ενσωμάτωση δεδομένων χρήσης από τον Chome browser, καθώς και η δυνατότητα συγχρονισμού των προσθέτων μεταξύ πολλαπλών συσκευών. Από τη στιγμή που ενεργοποιηθεί η τελευταία λειτουργία, ο χρήστης θα μπορεί να έχει όλα τα πρόσθετα (addons) του υπολογιστή του σε οποιαδήποτε άλλο μηχάνημα χρησιμοποιεί τον Firefox, μέσω της λειτουργίας Firefox Sync. Επιπλέον η νέα έκδοση “θεωρεί” όλα τα εγκατεστημένα πρόσθετα συμβατά με τη νέα έκδοση, εκτός αν οι προγραμματιστές τους έχουν ορίσει κάτι διαφορετικό. Ακόμη μπορεί κανείς να μεταφέρει όλα τα δεδομένα χρήσης που πιθανώς να χρησιμοποιεί από τον Chrome στον Firefox 11 όπως οι σελιδείκτες, το ιστορικό και τα cookies. Οι χρήστες Mac θα παρατηρήσουν τη διόρθωση ενός κενού σχετικά με τις ειδοποιήσεις του Growl. Μπορείτε να κατεβάσετε τον Firefox 11 από τα παρακάτω link, ή να πραγματοποιήσετε την ενημέρωση αυτόματα μέσα από τον browser. Download: Mozilla Firefox 11 για Windows, Ελληνικά - Αγγλικά Download: Mozilla Firefox 11 για Mac OS, Ελληνικά - Αγγλικά Download: Mozilla Firefox 11 για Linux, Ελληνικά - Αγγλικά
mants118 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 δεν θα το εγκαταστήσω εκτός κι αν αυτοί που θα το εγκαταστήσουν γράψουν ότι είναι "ευγενικό" με τη RAM και απροβλημάτιστο γενικά..!!! Για την ώρα Chrome!!!
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Και για οσους ξεχασαν οτι η 10 ειναι extended support release, 10.0.3 http://www.mozilla.org/en-US/firefox/organizations/all.html
nkarafo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 δεν θα το εγκαταστήσω εκτός κι αν αυτοί που θα το εγκαταστήσουν γράψουν ότι είναι "ευγενικό" με τη RAM και απροβλημάτιστο γενικά..!!! Για την ώρα Chrome!!! Συμφωνώ και εγώ. Απλά μέχρι στιγμής εγώ χρησιμοποιώ τον Firefox 3.6.27 και όσες φορές τον αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση, πχ 8,9 κλπ ήταν χειρότερα και γύρισα πίσω!
SPANK Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Καινούργιος μήνας και καινούργια έκδοση παλι πάντως κατι πρέπει να γίνει με την ram γιατι σε εμένα τουλάχιστον πιάνει αρκετη.
KilliK Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 δεν θα το εγκαταστήσω εκτός κι αν αυτοί που θα το εγκαταστήσουν γράψουν ότι είναι "ευγενικό" με τη RAM και απροβλημάτιστο γενικά..!!! Για την ώρα Chrome!!! Συμφωνώ και εγώ. Απλά μέχρι στιγμής εγώ χρησιμοποιώ τον Firefox 3.6.27 και όσες φορές τον αναβάθμισα στην τελευταία έκδοση, πχ 8,9 κλπ ήταν χειρότερα και γύρισα πίσω! Καινούργιος μήνας και καινούργια έκδοση παλι πάντως κατι πρέπει να γίνει με την ram γιατι σε εμένα τουλάχιστον πιάνει αρκετη. Απο οτι βλεπω η παραπληροφορηση και η αγνοια καλα κρατει ακομη. Τα προβληματα καταχρησης της μνημης του Firefox,εχουν αρχισει να εξαλειφονται απο την εκδοση 9 και μετα χαρη στις προσπαθειες του Memshrink Project. Ο Firefox μαζι με τον Safari,αποτελουν τους καλυτερους browsers στην καταναλωση της μνημης με τον Chrome να μενει πολυ πισω στον ανταγωνισμο. Δεν ειναι τυχαιο που ο Firefox εχει βγει 2η συνεχομενη φορα νικητης στα συγκριτικα τεστ του Toms Hardware: http://www.tomshardware.com/reviews/chrome-17-firefox-10-ubuntu,3129.html Επισης καλο ειναι να γνωριζουμε οτι addons και plugins ειναι οι κυριοτεροι υπαιτιοι για τα πολλα memory leaks. Επομενως αν ο firefox η ο chrome που χρησιμοποιειτε, καταναλωνουν πολυ μνημη τοτε τρεξτε τους σε ενα καθαρο προφιλ και δειτε αν βελτιωνεται η κατασταση. Επισης ειναι ακυρη η συκριση της μοντερνας,εξελιγμενης εκδοσης του browser με μια αρχαια,υποδεεστερη εκδοση του που δεν διαθετει ουτε τις μισες δυνατοτητες της μοντερνας. Αν μη τι αλλο ολοι οι μοντερνοι browsers συμπεριφερονται τεχνικα αψογα αν σκεφτει κανεις το ποσο πολυπλοκοι και πλουσιοι σε λειτουργιες εχουν γινει,προκειμενου να εξυπηρετουν τις αναγκες ενος ολοενα αυξανομενου σε περιεχομενο και απαιτητικο σε resources,Ιnternet. Mε λιγα λογια,ειναι σοφοτερο να βαλετε την τελευταια εκδοση του Firefox,ειτε θελετε να εχετε χαμηλη καταναλωση στην μνημη,ειτε για να εκσυγχρονισετε τον browser σας. Δεν υπαρχει λογος να μην το κανετε εκτος και αν ειστε κολλημενοι σε,πλεον, μυθους που αφορουν τον Firefox.
mertaghon Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 οπως τα λεει ο killik,αν κι εγω στην πραξη τα ειδα. ειχα μονο firefox μεχρι που αρχισαν τα προβληματα στη μνημη. οποτε πηγα chrome. ομως τους τελευταιους μηνες ανοιγω τις ιδιες σελιδες kai me ta 2 για συγκριση και οι νεες εκδοσεις firefox, τρωνε πολυ λογοτερη ραμ απο το χαζο πια chrome.. παιδια επιστρεψτε firefox,με καθε νεα αναβαθμιση ο chrome μενει πισω διαρκως..
JUST-GAMER Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 "Ο έλεγχος συμβατότητας πρόσθετων" αρχικά είναι απενεργοποιημένος μετά την αναβάθμιση του 10.2. Μπορειτε να μου πείτε από που μπορώ να τον ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω?
kpartsi Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Από την 10 έκδοση, σε Mac σύστημα, ο FF είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Chrome! Οι εντυπώσεις μου από τον FF 11, μέχρι στιγμής, πολύ θετικές! Ο Chrome έχει μείνει πίσω και το chrome web store δεν τον σώνει!
jim_p Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Για οποιον ανησυχει για τη χρηση μνημης υπαρχει και το about:memory για να δειτε το δικο σας συστημα και οχι μετρησεις τριτων. Με μια καρτελα ανοιχτη, την about:memory , εχω 62ΜΒ σε χρηση. Με 2, την about:memory και του facebook χωρις να κανω login, 110MB και 120ΜΒ αφου κανω login. Κλεινοντας το fb ή μνημη παει ως τα 140 για λιγο και μετα πεφτει στα 100! Αυτα με 4GB ram σε 32αρι λινουξ. Εννοειται πως σκοπιμα επελεξα το facebook γιατι ειναι πνιγμενο στο js.
defacer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Επίσης, σχετικά με τη μνήμη: έχει τεράστια σημασία το πώς (νομίζετε ότι) μετράτε πόση μνήμη καταναλώνουν οι browsers! Ξέρω σίγουρα ο firefox (δε γνωρίζω για άλλους browsers) αποφασίζει πόση μνήμη να κρατήσει δεσμευμένη λαμβάνοντας υπόψη και το memory pressure που υπάρχει συνολικά στο σύστημα (το ίδιο κάνουν και τα Windows από Vista και πάνω αλλά βέβαια για άλλη χρήση). Κοινώς αν τρέχετε μόνο firefox και ανοίξετε αρκετά tabs τότε θα απλωθεί ελεύθερα και θα "τρώει πάρα πολλή μνήμη" -- αυτό είναι σωστό και καλά θα κάνει (εκτός αν σας αρέσει να έχετε πληρώσει τη μνήμη για να κάθονται τα προγράμματα και να κοιτάνε πόσο μεγάλη την έχετε χωρίς να τη χρησιμοποιούν). Αν αρχίσετε μετά να ανοίγετε κι άλλα προγράμματα με αποτέλεσμα να μειωθεί η συνολική ελεύθερη μνήμη του συστήματος, ο firefox θα αρχίσει να αποδεσμεύει κι αυτός μνήμη αυτόματα κλπ.
flogerakos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δεν χρησιμοποιώ το firefox κ ο λόγος είναι πως στους SSD o Chrome έχει τρομερή απόκριση και μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου. Σε όλους τους τομείς. Και ας μου πιάνει και το 50% μνήμης που λέει ο λόγος, άλλωστε 8 έχω. Κατι που δεν κάνει ο ff.... Μέτα από ενεργοποίηση με το πάτημα στου chrome έχει ανοίξει λες κ απλά το έκανες μεγιστοποίηση. Ο ff ίσως και 4 δευ να ανοίξει. Επίσης στο παιχνίδι sims social στο fb ανοίγει σχεδόν κατευθείαν, ενώ με ff κανείς κ τσιγάρο...
giannispaok Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 γεια να ρωτησω κατι.... σε σταθερο υπολογιστη με xp service pack3 με epxlorer 8 και ενω βαζω τον mozilla 10,2 εδκοση την τελευταια που κυκλοφορουσε τελος παντων,στο setup που λεει" να εισαχθει απ ο τον explorer κτλπ" δε το κλικαρα αυτο,οκ ολα,μα σε videakia που θα ανοιγα των youtube μεσα απο το facebook ελεγε αναβαθμιση flash player εκανα ληψη μα κολλαγε στο 52% εβγαζε κυκλακι αριστερα με stop ,το εχω παρατηρησει αυτο κα ιαλλες φορες. δε εινα ισυμβατος για mozilla ? απο το adobe.com κατεβαινε... γιατι δε το κανει install το flash player? τωρα εβαλα τη νεα εκδοση εδω που λετε να δουμε.. α και κατ ιαλλο! τ ιδιαφορα εχει τωρα αυτη η εκδοση με τη προηγιουμενη την 10,2? (για windows ολα αυτα...) οκ τωρα που εβαλα το νεο mozilla δε μου ζητησε για να τρεξω το βιντεακι adobe flash..
KilliK Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Επίσης, σχετικά με τη μνήμη: έχει τεράστια σημασία το πώς (νομίζετε ότι) μετράτε πόση μνήμη καταναλώνουν οι browsers! Ξέρω σίγουρα ο firefox (δε γνωρίζω για άλλους browsers) αποφασίζει πόση μνήμη να κρατήσει δεσμευμένη λαμβάνοντας υπόψη και το memory pressure που υπάρχει συνολικά στο σύστημα (το ίδιο κάνουν και τα Windows από Vista και πάνω αλλά βέβαια για άλλη χρήση). Κοινώς αν τρέχετε μόνο firefox και ανοίξετε αρκετά tabs τότε θα απλωθεί ελεύθερα και θα "τρώει πάρα πολλή μνήμη" -- αυτό είναι σωστό και καλά θα κάνει (εκτός αν σας αρέσει να έχετε πληρώσει τη μνήμη για να κάθονται τα προγράμματα και να κοιτάνε πόσο μεγάλη την έχετε χωρίς να τη χρησιμοποιούν). Αν αρχίσετε μετά να ανοίγετε κι άλλα προγράμματα με αποτέλεσμα να μειωθεί η συνολική ελεύθερη μνήμη του συστήματος, ο firefox θα αρχίσει να αποδεσμεύει κι αυτός μνήμη αυτόματα κλπ. Πολυ σωστο αυτο. Επισης να σημειωσω και μια παραλειψη στα συγκριτικα του Toms Hardware. Εκει που λεει οτι ο Chrome απελευθερωνει αμεσως την μνημη απο τα κλεισμενα tabs ενω ο Firefox το κανει μετα απο 2λεπτα,αυτο γινεται σκοπιμα απο τον Firefox ωστε να μην χρειαστει να ξαναφορτωνει απο την αρχη καποιο tab που κλεισατε καταλαθος και το ξανανοιξατε παλι. επομενως ειναι μια native λειτουργια του browser και οχι τεχνικη αδυναμια του. Δεν χρησιμοποιώ το firefox κ ο λόγος είναι πως στους SSD o Chrome έχει τρομερή απόκριση και μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου. Σε όλους τους τομείς. Και ας μου πιάνει και το 50% μνήμης που λέει ο λόγος, άλλωστε 8 έχω. Κατι που δεν κάνει ο ff.... Μέτα από ενεργοποίηση με το πάτημα στου chrome έχει ανοίξει λες κ απλά το έκανες μεγιστοποίηση. Ο ff ίσως και 4 δευ να ανοίξει. Επίσης στο παιχνίδι sims social στο fb ανοίγει σχεδόν κατευθείαν, ενώ με ff κανείς κ τσιγάρο... 4sec? αποκλειεται. και εγω τον chrome και firefox με 40addons το καθενα, τα τρεχω μεσα απο ssd και ανοιγουν αστραπιαια. δοκιμασε να κανεις uninstall και reinstall τον firefox και να τον τρεξεις με καθαρο profile ενω δες αν καποιο αλλο προγραμμα που τρεχει παραλληλα,κανα antivirus η internet security,δημιουργει προβλημα. Eπισης δοκιμασε και κανε disable το hardware acceleration του Firefox μεσα απο τις επιλογες του. Παντως 4 δευτερλοπτα startup time δεν υφισταται για τις τελευταιες εκδοσεις του Firefox,αφου τα περισσοτερα σχετικα bugs εχουν διορθωθει. Μαλιστα ο 12 beta θα ειναι ακομη πιο γρηγορος (100ms+) στο cold startup. "Ο έλεγχος συμβατότητας πρόσθετων" αρχικά είναι απενεργοποιημένος μετά την αναβάθμιση του 10.2. Μπορειτε να μου πείτε από που μπορώ να τον ενεργοποιήσω/απενεργοποιήσω? γραψε about:config σε ενα κενο tab,πατα enter,βρες την επιλογη: extensions.strictCompatibility και βαλτην στο true.
akatsim Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ο Chrome κλεβει στην εκκινηση αφου τρεχει απο πισω με το boot του συστηματος ειναι δηλαδη ετοιμος ενω ο ΦΦ και ο ΙΕ δεν τρεχουν. Αν τον κλεισεις τελειως απο τα processes και τον ξανανοιξεις τα ιδια και χειροτερα ειναι απο τους αλλους. Γιαυτο ανοιγει και καλα αστραπιαια, αφου ομως ειναι ηδη ανοιχτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα